Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Συνάντηση της της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Δίωτη με ακτινιδιοπαραγωγούς στο νομό Πιερίας

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο του αγροτικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Αστέριου Καστόρη, συναντήθηκε με ακτινιδιοπαραγωγούς του νομού, στο Κίτρος και την Νέα Έφεσο

10746884_1534257233498607_1640630587_o diwth

Στις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις και οι ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ, για τις οποίες τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ότι οι τιμές θα κατρακυλήσουν καθώς οι έμποροι ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι αισχροκερδούν στις πλάτες των παραγωγών χωρίς καμία προστασία από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Έτσι εκατομμύρια ευρώ έφυγαν από τις τσέπες των παραγωγών και πήγαν σε λίγους εμπόρους με την προστασία της συγκυβέρνησης. Παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για στήριξη του πρωτογενούς τομέα, γρήγορα οι εξαγγελίες του διαψεύστηκαν στην πράξη με το νέο φορολογικό των αγροτών από το πρώτο ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ και με το χαράτσι στις πομόνες.Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν τώρα και οι χαμηλές τιμές να ολοκληρώσουν την οικονομική καταστροφή των παραγωγών του νομού.

Η βουλευτής Ηρώ Διώτη δεσμεύτηκε στους παραγωγούς του νομού πως η αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλάι των αγροτών ουσιαστικά μειώνοντας το κόστος παραγωγής (φθηνό ρεύμα, φθηνό πετρέλαιο,13 % Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια), εφαρμόζοντας δίκαια φορολογία (12.000 καθαρό εισόδημα), θα υπάρξει ξεκαθάρισμα στο χώρο της εμπορίας αγροτικών προϊόντων με δημιουργία του μητρώου εμπόρων έτσι ώστε να μπορεί ο παραγωγός να διαθέτει με ασφάλεια τα προϊόντα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται και θέτει στην πρώτη γραμμή την πραγματική στήριξη συλλογικοτήτων όπως ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς σε νέα δημοκρατική βάση ώστε να επιστρέφει στον παραγωγό η υπεραξία των προϊόντων του. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πως χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση και στήριξη της Ελλάδας της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της αρπαχτής δεν θα βγούμε από την κρίση.