Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Άξιος ο νέος Μητροπολίτης Γρεβενών, ο Λιτοχωρίτης Δαβίδ Τζιουμάκας (73 φωτογραφίες)

Μεγάλη τιμή για τον τόπο μας – Συγκινητική και άκρως ικανοποιητική, σε πλήθος, η παρουσία των Λιτοχωριτών στην ενθρόνιση

PB020088-001

Μέσα σε μια συγκινητική και επιβλητική τελετή και εκδήλωση έγινε στα Γρεβενά, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ Τζιουμάκα. Της τελετής παρίσταντο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την συνεδεία δεκάδων Μητροπολιτών, εκπροσώπων του Φαναρίου, Ιερέων, μοναψών κλπ. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου και της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Χιλιάδες λαού υποδέχθηκε τον κ. Δαβίδ και τους επίσημους προσκεκλημένους στην Κεντρική Πλατεία των Γρεβενών, όπου έγιναν οι πρώτες προσφωνήσεις. Ακολούθως λαός και κλήρος μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου εψάλη Δοξολογία, έγιναν οι ενθρονηνιστήριοι λόγοι κλπ. Τέλος ο νέος Μητροπλίτης κ. Δαβίδ έψαλε τρισάγιο στον τάφο του προηγούμενου δεσπότη και δέχθηκε τις ευχαριστήριες ευχές στο Μητροπολιτικό μέγαρο.

Η ανταπόκριση της κοινωνία του Λιτοχώρου ήταν συγκινητική και άκρως ικανοποιητική. Εκατοντάδες Λιτοχωρίτες ταξίδεψαν από την κωμόπολη και τη Θεσσαλονίκη στα Γρεβενά ώστε να παραστούν στην ενθρόνιση και να τιμήσουν τον π. Δαβίδ. Έναν ξεχωριστό άνθρωπο που η εκλογή του σε Δεσπότη τιμά τη γενέτειρά του.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Λάππας, οι πρώην δήμαρχοι Λιτοχώρου Γιώργος Παπαθανασίου και Νίκος Κουκουτάτσιος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο ηγούμενος της Μονής του Αγίου Διονυσίου π. Μάξιμος, ιερείς της κωμόπολης, άλλοι επίσημοι και λαός.

Ο π. Δαβίδ μας υποσχέθηκε πως θα έρχεται συχνά στο Λιτόχωρο, να μας ευλογεί.

Ο Θεός να τον έχει γερό!

Τα Ολύμπια Νέα | dionolympos.gr

Φωτορεπορτάζ: Σωτήρης Μασταγκάς

73 φωτογραφίες

(Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες, κάντε κλικ εδώ)