Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κατερίνη (16 φωτογραφίες)

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κατερίνης οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 74ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

IMG_4531

Το πρωί της Τρίτης, 28 Οκτωβρίου 2014, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου με το Ιερατείο της πόλης, όπου τον πανηγυρικό εκφώνησε ο καθηγητής – συγγραφέας, κ. Ζήνων Σατραζέμης.

Ακολούθως, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας τελέστηκε τρισάγιο και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Αθανάσιο Καρούντζο, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων , Βουλευτή Ν.Πιερίας, κ. Κώστα Κουκοδήμο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δκτή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, εκπροσώπους της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Νομού Πιερίας, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, της Ένωσης Στρατού Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΔΕΣ 16ο Σ.Π.-ΠΑΟ-ΕΕΣ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης, του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) , Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Συλλόγων.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με υπερηφάνεια και συγκίνηση την παρέλαση αποτίνοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του ΄40.

Μετά τη λήξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.

16 φωτογραφίες

(Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες, κάντε κλικ εδώ)