Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Καθημερινά ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ (27/10/14)

«Σάλος» με τα θέματα των σκουπιδιών και των 3 εκ. στην Καναπίτσα

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 24102014 13944 μμ

Εν μέσω της προετοιμασίας για τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι δημότες του δήμου Δίου – Ολύμπου συζητούν έντονα τα δύο θέματα που ανέδειξε η ιστοσελίδα «Τα Ολύμπια Νέα | dionolympos.gr» για τα σκουπίδια της Κατερίνης και για τα 3 εκ ευρώ που «αναζητούν» παραλήπτη για τη θέση Καναπίτσα Λιτοχώρου.

Το θέμα των σκουπιδιών είναι τεράστιο και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται κλιμάκιο του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας στην Κατερίνη για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσουν για το τί θα γίνει. Επομένως γίνεται αντιληπτό πως τα πάντα είναι στον αέρα.

Το θέμα των 3 εκ. που έχει καταθέσει ο Ελληνικός Στρατός στο Ταμείο Παρακαταθηκών για τη θέση Καναπίτσα Λιτοχώρου θα ήταν «ευλογία» τα χρήματα αυτά να μπορούσαν να έρθουν στο δήμο Δίου – Ολύμπου. Το θέμα είναι πως η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στη διαμάχη του Δήμου Δίου – Ολύμπου με το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Η υπόθεση είναι η γνωστή και αναμένεται να αναβιώσει και πάλι την κόντρα της τοπικής κοινωνίας με τη Μονή του Αγίου Διονυσίου

«Συνεχιστές της πολιτικής της προηγούμενης διοίκησης»

Εικόνα 021

Αίσθηση μας προκάλεσε η δήλωση του αντιδημάρχου και προέδρου της οικονομικής επιτροπής κ. Γ. Ζτάνη για το θέμα των αυξήσεων στα τέλη πεζοδρομίου και αιγιαλού στη Δ.Ε. Λιτοχώρου. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δήλωσε: «Συνεχίζουμε την πολιτική της προηγούμενης διοίκησης ώστε να υπάρξει ενιαία πολιτική τελών για όλο το δήμο…». Καλό βέβαια είναι να υπάρχει συνέχεια όταν οι διοικήσεις αλλάζουν, το θέμα όμως είναι πως προεκλογικά δεν υπήρχε αυτή η σύμπνοια… Θα πείτε άλλο προεκλογικά και άλλο μετεκλογικά…. Άλλο…

Κάθε φορά που περπατάω στο «Βύθο»…

20141026_084500

Κάθε φορά που περπατάω στο «Βύθο» πάντα μου έρχεται η σκέψη πως μόνο τυχαία δεν επέλεξαν οι Θεοί να μείνουν εδώ. Μόνο τυχαία δεν ήταν η τοποθέτηση τους από τους θνητούς στον Όλυμπο.

Ακόμα και έτσι πως είναι ο «Βύθος» παρατημένος στη μοίρα του, ανάμεσα στις κόντρες Φορέα και Δήμου για το πού ανήκει, είναι όμοια ελκυστικός και όμορφος. Ο περίπατος σε αυτόν σε αναζωογονεί και τονώνει το σώμα και το πνεύμα σου. Σκεφτείτε ο «Βύθος» και όλο το φαράγγι να είχε την περιποίηση που του αξίζει.

Τότε θα αποτελούσε «πόλο έλξης» για τους ανά τον κόσμο περιπατητές και ταξιδιώτες. Σήμερα έχει καταντήσει να τον επισκέπτονται αμφιβόλου ποιότητας τουρίστες που δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη στον σεβασμό που αξίζει ο τόπος.

Και πάλι καλά που είναι οι ντόπιοι και προσπαθούν να συμμαζέψουν, τα ασυμμάζευτα…

20141026_085255

Τα είπε στις 23/10/14…..

gappapaki546

«Διψάμε για αναγέννηση του κινήματός μας, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αναγέννηση της χώρας» …..

«Θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία, όσο πιο σωστά και όσο πιο ενωτικά μπορώ έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί»

Εμείς τί άλλο να πούμε;;;;

papandreou1a