Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

141027_O_Perifereiarxis_K_Makedonias_Ap_Tzitzikostas_Sti_Mathitiki_Parelasi_27_Oktovriou

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μαθήτριες και οι μαθητές είναι το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Οφείλουμε να τους παραδώσουμε μια Ελλάδα που δεν θα στέκεται εμπόδιο στα όνειρά τους. Μια άλλη Ελλάδα, ευρωπαϊκή, σύγχρονη χωρίς τα σημερινά αδιέξοδα, που αναγκάζουν τους νέους ανθρώπους να μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά. Εύχομαι στη μαθητική νεολαία της χώρας μας χρόνια πολλά»», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων αστυνόμευσης που κατέστησαν δύσκολη την προσέλευση των πολιτών για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Τόσο τη χθεσινή ημέρα κατά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όσο και σήμερα κατά την μαθητική παρέλαση τα μέτρα ήταν υπερβολικά και απαράδεκτα. Τα μέτρα αυτά δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με την ουσία του τριημέρου. Οφείλουν όλοι να σεβαστούν το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς πρέπει ανεμπόδιστα να συμμετέχουν και να εορτάσουν την τριπλή εορτή της Θεσσαλονίκης».