Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Παίρνει… «μπρός»

Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής – Το καταστατικό τροποποιήθηκε και πλέον εκλέγει διοικητικό συμβούλιο στις 10 Νοεμβρίου

a9c679fdda7d4158bcf392312e841fac_XL

Σύσκεψη για την ενεργοποίηση και λειτουργία του νέου Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Κατά τη σύσκεψη, η αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη επαναδραστηριοποίησης του οργανισμού, που όπως τόνισε θα συμβάλει στην καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος με σκοπό την τουριστική και κατ΄επέκταση οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η κ Μαυρίδου, ζήτησε «καλή συνεργασία, σύμπραξη και συμμετοχή όλων» των μελών-φορέων, προκειμένου να ασκηθεί μια δυνατή πολιτική τουριστικής προβολής, μέσα από την ανάδειξη του τόπου, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης στην περιοχή, τη βελτίωση των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών του νομού και τη δημιουργία ανταγωνιστικών συνθηκών που να ανταποκρίνονται στην τουριστική ζήτηση, την εκπόνηση προγραμμάτων ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου, τη διερεύνηση της εσωτερικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς, τη συμμετοχή του οργανισμού σε εθνικές και διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κ.α.

«Ο τουρισμός αποτελεί κινητήριος δύναμη για την ανάκαμψη της περιοχής και γι΄αυτό το λόγο η οργάνωση και η προαγωγή του τουριστικού κλάδου της Πιερίας αποτελεί προτεραιότητά μας με τη συμβολή των εμπλεκομένων φορέων», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Οι παριστάμενοι φορείς και μέλη του «Π.Ο.Τ.Α.Π.» εξέφρασαν τη διάθεση να συμβάλουν στην ουσιαστική ενεργοποίηση του οργανισμού καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το συμφέρον του τόπου. Τα μέλη του «Π.Ο.Τ.Α.Π.» θα συνεδριάσουν στις 10 Νοεμβρίου 2014 στην Π.Ε.Πιερίας για την εκλογή ΔΣ, αλλά και για τον προγραμματισμό των δράσεων και ενεργειών του 2015.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από την Αντιπεριφερειάρχης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Τζόβας, ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, Ηλίας Παπάζογλου, ο Επιστημονικός Συνεργάτης Δημήτρης Ρουκάς, καθώς και οι εκπρόσωποι των δέκα μελών του Π.Ο.Τ.Α.Π., που απαρτίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δήμο Δίου-Ολύμπου, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, την Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας –Πέλλας, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας, την Ένωση Ιδιοκτητών Κάμπινγκ Ν.Πιερίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης, το Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου «Όλυμπος» και το Σωματείο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου. Στη συζήτηση παρέστη και εκπρόσωπος του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.