Η Θέση μας – Μπορούμε ως δήμος να «πάμε» στη Θεσσαλία μπας και γλύψουμε κάνα κοκαλάκι

0207234001311084956Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας δεν έχω την χαρά να τον γνωρίζω από κοντά

Πριν από 2 χρόνια μου μίλησε για αυτόν ο συνεπίθετός του και συνδημότης μας Θόδωρος Αγοραστός.

Ο Θόδωρος λοιπόν μου μίλησε για τον Κώστα με τα καλύτερα λόγια. Δύσκολα μιλάει με καλά λόγια για κάποιον ο Θόδωρος και έτσι μου έδωσε τη φωτιά για να ανάψει το φιτίλι της έρευνας μου.

Από τα πρώτα στοιχεία που συνέλαξα είδα πως ο Κώστας Αγοραστός είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος (Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας), 50αρης και Νέα Δημοκρατία. Δύο φορές βουλευτής Θεσσαλίας με τον Κώστα Καραμανλή, το 2004 και το 2007. Το 2010  κέρδισε τις εκλογές στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας και από το 2010 λοιπόν είναι Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Στο μυαλό μου αμέσως ήρθε το εξής : Ο άνθρωπος είναι ήδη 2 φορές βουλευτής, άρα ως Περιφερειάρχης πάει για να κάνει κανένα ρουσφετάκι και κανένα εργάκι είτε για να επανεκλεγεί, είτε για να συνταξιοδοτηθεί με ψηλά το κεφάλι!!!!

Έκανα λάθος. Την κακή μου σκέψη και την -δικαιολογημένη αν κρίνεις από τους άλλους πολιτικούς – αρνητική διάθεση απέναντί του, την διαψεύδουν τα έργα του.

Έτσι λοιπόν ως «τιμωρός», ήρθε το διαδίκτυο και με τις συνεχείς ειδοποιήσεις αναθεώρησα τις αρχικές αρνητικές σκέψεις μου.

Χιλιάδες έργα, μικρά και μεγάλα με αποκορύφωμα το πλανητάριο για τον Όλυμπο. Τα έργα του δεν είναι μόνο εκθέσεις ζωγραφικής και πανηγύρια, ο άνθρωπος κάνει πάρτι με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και απογειώνει τη γειτονική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τη μέρα δε που η Π.Ε. Πιερίας έβγαλε δελτίο τύπου για τις ασφαλτοστρώσεις οδοστρώματος στην Κατερίνη και η Αντιπεριφερειάρχης έκανε επίβλεψη των έργων και μας έστειλε και φωτογραφίες, ο Κώστας Αγοραστός ανακοίνωνε πως μέσω ΕΣΠΑ εξασφάλισε για το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας ποσό – κρατηθείτε!!!! – 42 εκατομμύρια ευρώ!!!!!!

Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα. Μάρτυρας όλων αυτών το διαδίκτυο. Ακολουθήστε τον και θα νομίζεται πως ακριβώς δίπλα μας είναι «η γή της επαγγελίας».  Κάθε μέρα έργα και εργάκια… Κάθε μέρα!

Το κείμενο μου δεν αποτελεί αγιογραφία για έναν ακόμη δεξιό όπως οι κακεντρεχείς θα πουν.Αποτελεί την αλήθεια.

Ο Κώστας Αγοραστός κάνει πάρτι με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ επειδή ο άνθρωπος ξέρει να κάνει τη δουλειά του. Κάνει το αυτονόητο στην Ελλάδα της κρίσης που μοναδικός μοχλός ανάπτυξης είναι το ΕΣΠΑ. Τί κάνει; Έχει προφανώς σωστές δομές και σωστούς ανθρώπους που του φέρνουν μελέτες και ότι κινείται, από κοινοτικά κονδύλια, εκτελείται….

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σαφώς και δεν ανακάλυψε τον τροχό.

Ξέφυγε όμως από τη μίζερη πραγματικότητα και κοίταξε μπροστά.

Την ώρα που οι δικοί μας αιρετοί και άρχοντες αναλώνονται στο να ανταλλάσουν ευχές για καλό καλοκαίρι και να δηλώνουν τις προθέσεις τους για εκλογική κάθοδο στις επόμενες εκλογές.

Δυστυχώς αυτή είναι η ωμή αλήθεια και δυστυχώς δεν φαίνεται κάτι να αλλάζει.

Η διπλανή μας, περιφέρεια Θεσσαλίας, μπορεί να αποτελέσει τον οδηγό για την πλήρη ανατροπή του συστήματος που κυβερνά την Κεντρική Μακεδονία, την Πιερία και το Δήμο μας τα τελευταία χρόνια. Έτσι μόνο θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Αλλιώς…. Η μόνη επιλογή που έχουμε ως Δήμος είναι να ζητήσουμε, λόγω των αλλαγών που προωθούνται στον εκλογικό νόμο και στον Καλλικράτη, να προσαρτηθούμε στη Θεσσαλία «μπας και γλύψουμε κανένα κοκαλάκι…»

Γιάννης Παπαζαχαρίας | Διαχειριστής της ιστοσελίδα «Τα Ολύμπια Νέα»