Τα Ολύμπια Νέα

Ελλάδα

Με γειά το 4ο!

Για μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση έκανε λόγο ο Κ. ΜητσοτάκηςC1D5B07AF6675D8868B0AFE946E730C3

 

-Επίθεση στην αντιπολίτευση για τους «πορφυρογέννητους των κολεγίων» από τη Θεανώ Φωτίου. -Ευ. Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρευστοποιηθεί αξιακά και πολιτικά»

Παρά την ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση, το 4ο μνημόνιο υπερψηφίστηκε. Ένα μνημόνιο, με επώδυνα μέτρα, αλλά χωρίς χρηματοδότηση για τη χώρα μας, όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εξ΄ξηγησε γιατί -κατά την άποψή του- πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο και για στρεβλό μείγμα πολιτικής που δεν βγαίνει. Περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα τις συνέπειες στη ζωή των πολιτών από την εφαρμογή των μέτρων του πολυνομοσχεδίου, επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. «Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης. Ένας εφιάλτης, όμως που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης. Οφείλεται στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο, στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ» και πρόσθεσε: «Και έχει θύμα την ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί την πατρίδα μας να μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος δεν είχαν έλθει στην εξουσία, όπως ήλθαν, και δεν έκαναν όσα έκαναν, η Ελλάδα, σήμερα, θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη. » Και θα ήταν μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης. Όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Και θα συζητούσαμε για το πώς θα χτίσουμε το κοινό μας μέλλον αντί να βλέπουμε την κυβέρνηση να προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια μέσα στα ερείπια. » Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισ. Σύμφωνα με τις δικές σας προβλέψεις, στο μεσοπρόθεσμό που καταθέτετε, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δισ. Χάσαμε 26 δισ εθνικού πλούτου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δισ. πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου».

Επίθεση στους «πορφυρογέννητους» των κολεγίων από τη Θ. Φωτίου «Τα δύο δισ. ευρώ αντίμετρα αιμοδοτούν το νέο κράτος προστασίας που στήνουμε και εμείς θα είμαστε εδώ και αυτό θα το υλοποιήσουμε» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία επιτέθηκε τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «λαίλαπα ψευδολογίας που σαρώνει όλη τη χώρα». Οι αιχμές της κ. Φωτίου περί «πορφυρογέννητων των κολεγίων που λοιδορούν τα σχολικά γεύματα», πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και το δηκτικό σχόλιο του προεδρεύοντος του Σώματος, Νικήτα Κακλαμάνη. «Το 50% των οικογενειών θα έχουν σχολικά γεύματα. Ντροπή σας να τα λοιδορείτε. Γιατί τα σχολικά γεύματα δημιουργούν τις αρχές της συντροφικότητας των παιδιών. Ντροπή σας, οι πορφυρογέννητοι των κολεγίων, να μιλάτε για συσσίτια, όταν εσείς τα λέγατε γεύματα στα κολέγια» ήταν η επίμαχη αποστροφή της κ. Φωτίου που προκάλεσε τις αντιδράσεις.

«Είναι εύκολο, αν μπούμε στο Google, να δούμε ποιοι είναι των κολεγίων» σχολίασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ βλέποντας ότι οι αντιδράσεις συνεχίζονταν, πρόσθεσε: «Ηρεμήστε! Γιατί πορφυρογέννητοι των κολλεγίων δεν υπάρχουν μόνον από εδώ. Μπορεί να εννοεί και την από κει πλευρά (σσ. εννοώντας την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ)». Η κ. Φωτίου κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «χρέος που φόρτωσαν στη χώρα με τις ρεμούλες και τη διαφθορά» το οποίο (χρέος) οδήγησε στην πιο βάναυση επιτροπεία, ενώ έκανε λόγο για «θετικά αντίμετρα με στόχο μια δίκαιη ανάπτυξη». Επιπλέον, κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «λυσσαλέα μάχη» που δίνουν προκειμένου να επανέλθουν στην εξουσία. «Δύο χρόνια απομακρυνθήκατε από την εξουσία και δεν αντέχετε. Σας πιέζουν τα ιδιωτικά συμφέροντα που εξυπηρετούσαν την πολιτική σας» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός και πρόσθεσε: «Μια λαίλαπα ψευδολογίας σαρώνει όλη τη χώρα που απογειώνεται αυτές τις μέρες στα όρια του παραλόγου με στόχο να επέλθει η πολιτική αμνησία. Για να πάρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολιτική αμνηστία και να εξασφαλίσουν και την ποινική αμνηστία. Να ξεχαστεί το χρέος που φόρτωσαν τη χώρα και οφείλεται στη διαπλοκή και τη ρεμούλα που επικράτησε ανενόχλητη υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων».

Ευ. Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρευστοποιηθεί αξιακά και πολιτικά» «Εκλογές και άλλη κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να συμμετάσχει αλλά να μην μπορεί να προκαλέσει ούτε να εμποδίσει εξελίξεις» ζήτησε ο Ευ. Βενιζέλος στην Βουλή, τονίζοντας ότι «χρειάζεται εναλλακτικό σχέδιο» για την χώρα, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπηρετήσει. Αναφερθείς στα μέτρα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Βουλή ψηφίζει δυο νέα μνημόνια: το μνημόνιο 3+ με μέτρα μέχρι το 2018 και το μνημόνιο 4 με μέτρα μέχρι το 2021. «Δεν περιλαμβάνονται μέτρα για το χρέος που εύχομαι να δοθούν. Η Βουλή ψηφίζει ένα διαρκές μνημόνιο συνδεδεμένο με την σταδιακή παραχώρηση παραμετρικών αλλαγών για το χρέος», σημείωσε. Και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρευστοποιηθεί αξιακά και πολιτικά». «Προσλαμβάνει το σχήμα του δοχείου στο οποίο εισέρχεται. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν στέρεες. Τώρα μιλάμε για ρευστότητα» είπε. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης για το χρέος: «Ποια διαπραγμάτευση; Περιμένετε τα μαντάτα από τον Τραμπ, τον Μακρόν, το G7, την Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Γιατί είναι ενθουσιασμένος ο κ. Τσίπρας;» διερωτήθηκε. Ο κ. Βενιζέλος αμφισβήτησε την ύπαρξη αντιμέτρων: «Πώς μπορεί να διαπραγματευθεί μια κυβέρνηση που λέει στους δανειστές ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κερδίσει πολιτικό χρόνο, να τα φορτώσει στους επόμενους και βάλτε όσα υφεσιακά μέτρα θέλετε αρκεί να υπάρχει ο μύθος των δήθεν αντιμέτρων;», ανέφερε κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «τα δίνει όλα εκ προοιμίου παρακαλώντας να την αφήσουν να κάνεις πολιτικά τεχνάσματα». «Αντίμετρα δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχουν και νομικά διότι αντιβαίνουν το Σύνταγμα. Υπάρχει όμως ο κόφτης που μπορεί να λειτουργήσει ανά πάσα στιγμή. Τι κάνει η κυβέρνηση; Σου λέει θα στραγγαλίσω την οικονομία και θα αναδιανείμω την μιζέρια. 4,9 δισ. μέτρα, 4,7 δισ. αντίμετρα. Δώστε 2,6 δισ. αντίμετρα χωρίς καθόλου μέτρα», είπε ο κ. Βενιζέλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν υπάρχει στρατηγική εξόδου από την κρίση παρά μόνο αγωνιώδης στρατηγική παραμονής στην εξουσία». Και «όταν θα φτάσει η ώρα της εκλογικής αναμέτρησης τότε θα υπάρξει η ρήξη, η σύγκρουση η αντισυστημικότητα», προέβλεψε, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ετοιμάζει αντισυνταγματικό δημοψήφισμα εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης.