Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα

Ταυτοποιήθηκαν οι επίδοξοι κλέφτες του ΑΤΜ στο Λόφο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται στην απόπειρα αποκόλλησης ΑΤΜ τράπεζας με κλεμμένα οχήματα, στο Λόφο Πιερίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και για τον… πληροφοριοδότη τους!

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η προσεκτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας που αποπειράθηκε να «σηκώσει» ΑΤΜ στο Λόφο, καθώς και κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Πιερίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ελλήνων ηλικίας 31, 37 και 39 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Όπως έδειξε η έρευνα οι τρεις έλληνες, τουλάχιστον τους τρεις τελευταίους μήνες ενώθηκαν με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος από την από κοινού διάπραξη των κλοπών.
Συγκεκριμένα, οι τρεις άντρες τα ξημερώματα της 2ας Φεβρουαρίου, επιχείρησαν πρώτα να αφαιρέσουν από επιχείρηση της Βόρειας Πιερίας φορτηγό όχημα, όμως ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού και διέφυγαν.
Αυτό που δεν κατάφεραν στο Αιγίνιο το πέτυχαν στην Κατερίνη όμως, αφαιρώντας αρχικά δύο φορτηγά οχήματα (ένα από οικία και ένα επιχείρηση) και στη συνέχεια μετέβησαν στο Λόφο όπου επιχείρησαν να αποκολλήσουν το εξωτερικό μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) δένοντας το με συρματόσχοινο στα κλεμμένα οχήματα. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περίοικους και διέφυγαν με άλλο όχημα που είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε επίσης και η εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου 49 ετών, ο οποίος φέρεται να τους παρείχε πληροφορίες σχετικά με τα σημεία προσέγγισης και τις θέσεις των στόχων του. Και σε βάρος του 49χρονου, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Τα δύο κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν, τα εγκατέλειψαν στο παραπάνω σημείο και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος και ο 39χρονος είναι έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας. Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.