Τα Ολύμπια Νέα

Τοπικά Νέα

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένου

Συνελήφθησαν τρία άτομαImageHandler

 

Αφαίρεσαν με χρήση βίας το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου στην Πιερία και τη σύλληψη τρία ημεδαπών ηλικίας 41, 31 και 23 ετών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα τρία άτομα το μεσημέρι της 16ης Απριλίου, παραβίασαν ισόγεια οικία σε περιοχή της Πιερίας και με τη χρήση βίας ακινητοποίησαν τον 86χρονο ιδιοκτήτη και κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και μία κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα. Επιπλέον, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 31χρονος τον Απρίλιο του 2016, επισκέφτηκε τον 86χρονο με το πρόσχημα του πλανόδιου πωλητή και χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε από το σπίτι του το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ. Σε βάρος τους εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από τον Ανακριτή Κατερίνης, βάσει των οποίων συνελήφθησαν. Η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε πρατήριο καυσίμων
Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κλοπή εργαλείων από επιχείρηση στην Κατερίνη.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος την Κυριακή του Πάσχα, αφαίρεσε διάφορα εργαλεία αυτοκινήτων από πρατήριο υγρών καυσίμων.
Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στην 51χρονη ιδιοκτήτρια.