Τα Ολύμπια Νέα

Web TV / Επιστήμη

Παρουσιάστηκαν τα iPhone 5S & 5C (Βίντεο)

Νέος επεξεργαστής για το 5S, όχι και τόσο φθηνό το 5C Phil Schiller, senior vice president of worldwide marketing for Apple Inc, talks about the new iPhone 5C at Apple Inc's media event in Cupertino

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των δύο νέων κινητών τηλεφώνων της Apple. Ως είθισται – ο Τιμ Κούκ βγήκε να μιλήσει πρώτος για την φιλοσοφία εξέλιξης των δύο συσκευών και ακολούθησαν αναλυτικές παρουσιάσεις.

Όσον αναφορά το iPhone 5S επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες για «ξεκλείδωμα» με δακτυλικό αποτύπωμα ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη νέα κάμερα και φυσικά στον 64μπιτο επεξεργαστή A7 , που σύμφωνα με την Apple είναι δύο φορές ταχύτερος του προηγούμενου.

Το iPhone 5C αναμενόταν να είναι το κινητό που θα έβαζε την Apple σε αγορές με μικρότερη αγοραστική δυνατότητα. Τελικά αποδείχθηκε ότι πρόκειται περισσότερο για ένα κινητό που απευθύνεται σε παιδιά των αναπτυγμένων χωρών. Θα διατίθεται σε πέντε χρώματα ενώ διαθέτει πλαστικό σώμα. Η τιμή του -χωρίς συμβόλαιο- θα ξεπερνά τα 400 ευρώ. Οι πρώτες χώρες πώλησης είναι ΗΠΑ, Αυστραλία, Κανάδας και Κίνα.